Sveriges största utbud av Calvados

Välkommen till Sveriges största utbud av den spännande drycken Calvados.

Sedan 2008 har vi samlat på Calvados och senaste tillskotten till samlingen skedde under en resa i Normandie som vi gjorde i oktober 2021. Sedan dess finns det fler än 200 sorter från ca. 40 tillverkare. Men vi nöjer oss inte med det! Det finns många fler tillverkare i Normandie och många sorter når inte den svenska marknaden. Därför kommer vi, för Calvadosens skull, att fortsätta. Vi kommer att hålla koll på den svenska marknaden men framförallt kommer vi att resa till Normandie igen för att importera nya flaskor som inte finns att få tag på i Sverige, från de bästa tillverkarna. Så kolla läget lite då och då hos oss; det går inte många veckor tills vi har köpt en ny flaska

Varför Calvados? Det kan man undra. En tysk krögare mitt i de småländska skogarna som håller på med en fransk dryck. Låter det logiskt? Inte alls! Men Calvados är en av spritvärldens mest ädla destillat och helt enkelt gott, om man väljer rätt! När vi övertog Wiredaholm år 2007 hade vi våra tyska vanor med oss och ett enkelt spritsortiment. Men våra gäster ville ha mer! Vi svarade på efterfrågan och utökade vårt sortiment till att inkludera Whisky, Cognac och mycket mer.

Under våren 2008 provade vi den första fina Calvadosen, en 20-årig Pere Magloire från Pays D’Auge-regionen. Det var kärlek vid första smakningen. En otroligt mild och balanserad Calvados med tydlig ekfatskaraktär och en distinkt äppelton. Responsen från våra gäster visade oss att det var något speciellt med denna dryck. Den 20-åriga Pere Magloire är fortfarande en del av vårt sortiment och är den flaskan som startade allt. Sedan dess har vi utforskat Calvadosen vidare, upptäckt dess historia, tillverkningsprocess och de otaliga smaknyanserna som den har att erbjuda.

Boka din Calvadosprovning redan nu!

À votre santé! Paul Brinkmann

En tysk krögare mitt i de småländska skogarna som håller på med en fransk dryck. Låter det logiskt?

Skicka din bokningsförfrågan

Vi ser fram emot att skapa minnesvärda stunder tillsammans med dig. Vänligen fyll i formuläret och skicka din bokningsförfrågan för den upplevelse du önskar, så kommer vi att höra av oss inom kort.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.