Torsdagsgolfen

Tävlingen för alla

Även om ni är nybörjare eller inte brukar vara med och tävla, torsdagsgolfen passar alla som tycker det är roligt med golf. Tävlingen spelas på torsdagar med valfri starttid och spelpartner. Spelformen är slaggolf.  

Herrar, damer och juniorer – alla är välkomna! berättigar. Alla spelar i en klass. För torsdagsgolfen gäller golfreglerna från och med 1.1.2019 och tävlingsreglerna enligt tävlingshandboken. Utöver detta gäller för torsdagsgolfen:

  • Damerna spelar från valfri tee. Herrar 70 år eller äldre kan välja att spela från röd tee -skriv i så fall på scorekortet och meddela vid anmälan att ni har valt röd tee.
  • spelas två rundor på samma torsdag räknas endast den första för torsdagsgolfen
  • start ske från 1:a tee.
  • För användande av golfbil krävs läkarintyg som uppvisas i receptionen

Alla rundor registreras i GIT och är HCP-grundande.

Om ni letar efter spelpartner för torsdagsgolfen hör av er till Gunnar Axelsson på telefon 076-1481669, eller till receptionen på 0390-31140, så hjälper vi gärna till. 

Här kan du se den aktuella samanställningen:

Några anmärkningar till den nya hanteringen för att det ska bli smidigt för alla:

  • Det sker inte någon automatisk anmälan till tävlingen genom att swisha startavgiften till 0738117151 (nytt nummer!). Ni måste ändå anmäla er till tävlingen på MinGolf.se.
  • Scorekortet måste vara inlämnat senast kl. 22:00 samma dag som tävlingen spelas. Scorekortet ska lämnas i den låda som finns efter hål 18 i anslutning till tryckluften.

Tillfälliga anpassningar på grund av läget i samband med Coronapandemin

  • Anmälan till torsdagsgolfen sker online på golf.se och i appen (tänk på att markera rätt tee).
  • Betalning av startavgiften på 50 kronor görs genom Swish till 0738117151. Skriv ditt namn i texten. Betalar du för fler än dig skriv alla namn.

De coronarelaterade reglerna som har funnits gäller inte längre, nu gäller reglerna i regelboken. Inga lättnader i bunker, alltid kratta efter sig i bunker. Scorekortet ska vara påskrivet och lämnas i lådan i anslutning till tryckluften.

Alla startavgifter återgår som vecko- och finalvinster. Veckopriserna delas ut som presentkort efter varje torsdagsgolf och finns att hämta i receptionen. Sammanställningen av resultaten publiceras på hemsidan under fliken torsdagsgolf.

Finalen spelas söndagen den 12 september första start kl. 12:00. Till finalspelet går de 21 spelare med lägsta snittet på de fem bästa rundorna under säsongen. Delas 21:e plats med lika snittresultat är alla spelare med samma snitt kvalificerad. Till finalen är även förra årets segrare i finalen direktkvalificerad. Segraren får en inteckning och sitt namn på vandringspriset, vilket kommer att delas ut för 24:e gången. Efter finalspelet träffas vi i restaurangen för gemensam måltid och prisutdelning.

Vi önskar alla en trevlig golfsäsong med bra spel och ser fram emot ett stort deltagande i torsdagsgolfen. Även ni som inte har spelat torsdagsgolf innan kan hänga med på en lättsam form av golf.