Torsdagsgolfen

Tävlingen för alla

Även om ni är nybörjare eller inte brukar vara med och tävla, torsdagsgolfen passar alla som tycker det är roligt med golf. Tävlingen spelas på torsdagar med valfri starttid och spelpartner. Spelformen är slaggolf.  

Herrar, damer och juniorer – alla är välkomna! Alla spelar i en klass. För torsdagsgolfen gäller golfreglerna från och med 1.1.2019 och tävlingsreglerna enligt tävlingshandboken. Utöver detta gäller för torsdagsgolfen:

  • Damerna spelar från valfri tee. Herrar 70 år eller äldre kan välja att spela från röd tee -skriv i så fall på scorekortet och meddela vid anmälan att ni har valt röd tee.
  • spelas två rundor på samma torsdag räknas endast den första för torsdagsgolfen
  • start ske från 1:a tee.
  • För användande av golfbil krävs läkarintyg som uppvisas i receptionen

Alla rundor registreras i GIT och är HCP-grundande.

Om ni letar efter spelpartner för torsdagsgolfen hör av er till Gunnar Axelsson på telefon 076-1481669, eller till receptionen på 0390-31140, så hjälper vi gärna till. 

Här kommer den aktuella samanställningen:

Så här går det till:

Anmälan till torsdagsgolfen sker online på golf.se och i appen (tänk på att markera rätt tee)

  • Betalning av startavgiften på 50 kronor görs genom Swish till 0738117151. Skriv ditt namn i texten. Betalar du för fler än dig skriv alla namn.
  • Scorekortet, påskrivet av spelare och markör, måste vara inlämnat senast kl. 22:00 samma dag som tävlingen spelas. Scorekortet ska lämnas i den låda som finns vid uteserveringen.

Alla startavgifter återgår som vecko- och finalvinster. Veckopriserna delas ut som presentkort efter varje torsdagsgolf och finns att hämta i receptionen. Sammanställningen av resultaten publiceras här på sidan.

Torsdagsgolfen 2023 startar den 20 april och avslutas den 18 augusti. Finalen spelas den 27 augusti.

I år kommer vi att räkna de 5 bästa rundorna. Man måste alltså spela minst 5 rundor för att ha möjlighet att gå till final. Vi kommer i år att dela ut poäng till alla som spelar enligt fölande: vinnaren får 20 poäng, 2:an 17 poäng, 3:an 14 poäng, 4:an 12 poäng, 5:an 10 poäng, 6:an 9 poäng osv ner till 1 poäng vilket även alla som har varit med och spelat får.

Som vanligt är det de 21 som har mest poäng på sina fem bästa rundor, som går till final, även den eller de som delar 21:a platsen. Till final är även förra årets segrare direktkvalificerad. Segraren får en inteckning och sitt namn på vandringspriset, vilket kommer att delas ut för 26:e gången. Efter finalspelet träffas vi i restaurangen för gemensam måltid och prisutdelning.

Vi önskar alla en trevlig golfsäsong med bra spel och ser fram emot ett stort deltagande i torsdagsgolfen. Även ni som inte har spelat torsdagsgolf innan kan hänga med på en lättsam form av golf.