Torsdagsgolfen

Tävlingen för alla

Även om ni är nybörjare eller inte brukar vara med och tävla, torsdagsgolfen passar alla som tycker det är roligt med golf. Tävlingen spelas på torsdagar med valfri starttid och spelpartner. Spelformen är slaggolf.  

Herrar, damer och juniorer – alla är välkomna! berättigar. Alla spelar i en klass.För torsdagsgolfen gäller golfreglerna från och med 1.1.2019 och tävlingsreglerna enligt tävlingshandboken. Utöver detta gäller för torsdagsgolfen:

  • Damerna spelar från valfri tee. Herrar 70 år eller äldre kan välja att spela från röd tee -skriv i så fall på scorekortet och meddela vid anmälan att ni har valt röd tee.
  • spelas två rundor på samma torsdag räknas endast den första för torsdagsgolfen
  • start ske från 1:a tee.
  • För användande av golfbil krävs läkarintyg som uppvisas i receptionen

Alla rundor registreras i GIT och är HCP-grundande.

2020 börjar vi spela den 7 maj och avslutar den 13 augusti. Finalen spelas den 23 augusti.

Om ni letar efter spelpartner för torsdagsgolfen hör av er till Gunnar Axelsson på telefon 076-1481669, eller till receptionen på 0390-31140, så hjälper vi gärna till. 

Nu är torsdagsgolfen avgjord för 2020

Söndagen den 23 augusti spelades finalen i årets torsdagsgolf. 22 deltagare hade kvalificerat sig med ett snitt mellan 67,6 och 70,4. Stort grattis till Madeleine Magnfeldt till segern i året upplaga. Hennes rond med 66 slag netto i finalen var avgörande för vinsten. Grattis även till alla andra deltagare. Här kommer båda sammanställningarna:

Några anmärkingar till den nya hanteringen för att det ska bli smidigt för alla:

  • Det sker inte någon automatisk anmälan till tävlingen genom att swisha startavgiften till Gunnar. Ni måste ändå anmäla er till tävlingen på MinGolf.se eller i receptionen.
  • Scorekortet måste vara inlämnad till receptionen senast kl. 22:00 samma dag som tävlingen spelas. Detta kan göras per mail till info@wiredaholm.se eller genom att lämna in scorekortet i receptionen.

Tillfälliga anpassningar på grund av läget i samband med Coronapandemin

  • Anmälan till torsdagsgolfen sker antingen online på golf.se och i appen (tänk på att markera rätt tee) eller som tidigare i receptionen.
  • Betalning av startavgiften på 50 kronor sker från och med i år genom Swish till Gunnar Axelsson 076-1481669. Skriv ditt namn i texten. Betalar du för fler än dig skriv alla namn. Har du inte Swish hjälper receptionen dig.
  • Scorekort: Det är bara en och samma person som bör hantera samma scorekort. Scorekort ska alltså inte bytas mellan spelarna och inte heller fysiskt lämnas in till receptionen för scoreinmatning. Följande rutin gäller tillsvidare: I bollen utses en spelare att föra scorekortet för hela bollen. Efter varje hål och efter avslutad rond kontrollerar spelarna de förda scorerna muntligt. Scorekortet behöver alltså inte skrivas på av markör. Inlämning sker genom att ta en bild på scorekortet med telefonen och maila bilden till info@wiredaholm.se. Resultaten måste ha kommit in till receptionen senast kl. 22:00 samma dag. Det går även bra att lämna in scorekortet i receptionen.

Alla startavgifter återgår som vecko- och finalvinster. Veckopriserna delas ut som presentkort efter varje torsdagsgolf och finns att hämta i receptionen. Sammanställningen av resultaten publiceras på hemsidan under fliken torsdagsgolf.

Finalen spelas söndagen den 23 augusti med första start kl. 12:00. Till finalspelet går de 21 spelare med lägsta snittet på de fem bästa rundorna under säsongen. Delas 21:e plats med lika snittresultat är alla spelare med samma snitt kvalificerad. Till finalen är även förra årets segrare i finalen direktkvalificerad. Segraren får en inteckning och sitt namn på vandringspriset, vilket kommer att delas ut för 23:e gången. Efter finalspelet träffas vi i restaurangen för gemensam måltid och prisutdelning.

Vi önskar alla en trevlig golfsäsong med bra spel och ser fram emot ett stort deltagande i torsdagsgolfen. Även ni som inte har spelat torsdagsgolf innan kan hänga med på en lättsam form av golf.